Domino nog steeds vermist

De wereldberoemde zanger-pianist Fats Domino (77) uit New Orleans geldt als vermist sinds de orkaan Katrina zijn geboortestad teisterde. De dochter van de blueslegende, Karen Domino-White, vertelde aan televisiezender CNN dat zij haar vader maandag had herkend op een krantenfoto, waarop hij van een dak werd gered. Desondanks heeft zij sinds de ramp niets van hem gehoord. Domino was deze week ook al te zien op een foto in de New Orleans' Times-Picayune, waarop de zanger, of iemand die op hem lijkt, uit een reddingsboot stapt.

Antoine `Fats' Domino woonde in de overstroomde straat Lower 9th Ward, waar hij de orkaan had afgewacht. De Amerikaanse zender CNN suggereerde dat hij naar het opvangcentrum in het stadion Superdome is gebracht.

Domino had zijn manager Al Embry laten weten dat hij in New Orleans zou blijven, ondanks oproepen van de autoriteiten om de stad te verlaten wegens Katrina. Sindsdien heeft niemand hem meer gesproken. Domino's nichtje, Checquoline Davis, zou dinsdag een oproep op internet hebben geplaatst waarop zij meldde dat Domino, zijn vrouw en hun kinderen en kleinkinderen ,,niet van de tweede verdieping van hun huis zijn gekomen''. Manager Embry liet gisteren weten dat er nog geen duidelijkheid is. ,,Ik hoop dat hij snel weer boven water komt, maar op dit moment heeft niemand een idee waar hij is.''

De situatie in New Orleans heeft verschillende musici en acteurs geïnspireerd tot hulpacties. Naast benefietconcerten op NBC en MTV worden er ook steeds meer individuele acties opgezet. Acteur Nicolas Cage en zangeres Celine Dion hebben elk een miljoen dollar gedoneerd aan het Amerikaanse Rode Kruis. Rappers Sean `Diddy' Combs en Jay-Z stortten samen eenzelfde bedrag, zangeres Hilary Duff schonk 250 duizend dollar. Acteur Morgan Freeman heeft op internet een veiling ten gunste van de reddingswerkzaamheden opgezet.