Weer 74 soldaten VS gedood in Irak

In Irak zijn vorige maand in totaal zeker 74 Amerikaanse militairen bij vijandelijk geweld om het leven gekomen, het hoogste aantal in een maand sinds november vorig jaar, aldus cijfers van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het totale aantal militaire sterfgevallen, inclusief ziekte en ongelukken, bedroeg 83. April en november 2004 waren de dodelijkste maanden sinds het begin van de oorlog in Irak in maart 2003, met respectievelijk 126 en 125 doden bij vijandelijk geweld. Er zijn nu 138.000 Amerikaanse militairen in Irak. Amerikaanse militaire functionarissen hebben te kennen gegeven dat dit aantal waarschijnlijk de komende tijd tot 160.000 zal worden verhoogd om extra veiligheid te verschaffen tijdens het referendum over de ontwerpgrondwet op 15 oktober.