Na rechtsback Reiziger ook Engelse linksback naar PSV

Vlak nadat PSV zich gisteren had versterkt met international Michael Reiziger, heeft PSV voor het verstrijken van de transferdeadline linkerverdediger Michael Ball van Glasgow Rangers aangetrokken.

De 25-jarige Engelsman tekende een contract vor twee jaar bij de voetbalclub uit Eindhoven. In zijn contract is een optie voor nog eens één seizoen opgenomen.

Het contract kwam letterlijk één uur voor het verstrijken van de transferdeadline tot stand. De voetballer werd 's avonds laat nog gekeurd. Hij wordt de vervanger van de Zuid-Koreaan Lee, die naar Tottenham Hotspur vertrok. Michael Ball is geboren in Liverpool en afkomstig van de jeugdopleiding van Everton. Die club verruilde hij in 2001 voor Glasgow Rangers. De verdediger mag pas na de winterstop voor PSV in de Champions League spelen, omdat hij voor de Rangers in de voorronde tegen Famagusta meedeed. Ball kon transfervrij vertrekken bij de Schotse kampioen.

Voor Reiziger betekende de overstap naar PSV een keus voor het spelen om een prijs. Bij zijn vorige club Middlesbrough – dat hem transfervrij liet vertrekken – was die kans gering. ,,Ik heb de ambitie om op een hoger podium om de prijzen te spelen'', zei Reiziger gisteren. ,,Bij Middlesbrough is daar geen sprake van. Toen PSV kwam, was ik er heel snel uit. Ik ken de club, ik ken de competitie en ben weer dicht bij mijn familie.''

Aanvoerder Phillip Cocu speelde een belangrijke rol bij de transfer van Reiziger. ,,Ik ken Phillip natuurlijk heel goed'', aldus Reiziger. ,,We hebben zes jaar met elkaar gespeeld en dat was een argument voor PSV te kiezen. Daarnaast heb ik telefonisch gesproken met Hiddink. Dat kon ook niet anders, want hij is op pad met nationale team van Australië. Maar dat geeft niet. Ik ken hem van mijn periode bij het Nederlands elftal en hij kent mij ook. We weten wat we aan elkaar hebben.''

Hiddink fungeert in het weekend als bondscoach van Australië bij de WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Solomon Eilanden.

Voorzitter Westerhof noemde het uitstapje van Hiddink naar Australië ondanks de afspraken daarover tussen de club en de trainer/technisch directeur ,,bijzonder ongelukkig''. ,,Vooral omdat er nu van alles gebeurt en we nog op zoek zijn naar nieuwe spelers. We hebben echter volop contact met elkaar gehad, dus daar heeft het niet aangelegen. Maar het was misschien handiger geweest als hij in Nederland was geweest.''

Westerhof zei gisteren dat de club na het vertrek van Bouma en Lee vanuit de hele wereld is getipt over mogelijke versterkingen. ,,Dat is me niet tegengevallen. Onze reputatie is zo goed dat spelers graag in Eindhoven willen spelen. Dat is mede een gevolg van ons succes van vorig seizoen in de Champions League.''

Met de technisch directeur in Australië trok de club dus op het laatste moment nog een linkerverdediger aan. Reiziger – die zich als speler van PSV weer beschikbaar stelt voor Oranje – is volgens eigen zeggen ,,van nature een rechtsback''. ,,Maar ik heb me altijd dienstbaar opgestel. Als PSV wil dat ik rechts speel, speel ik rechts. Als de club wil dat ik links speel, speel ik links.''