De Ridder van Ajax naar Celta in Primera Division

Voetballer Daniël de Ridder heeft kort voor het sluiten van de transferperiode een contract getekend bij de Spaanse club Celta de Vigo uit de Primera Division. Hij is afkomstig van Ajax. AZ trok de IJslandse verdediger Gretar Steinsson voor drie jaar aan. Hij werd overgenomen van Young Boys uit Zwitserland. Jasar Takak wordt de rest van het seizoen door PSV verhuurd aan NEC. ADO Den Haag heeft de Finse aanvaller Joonas Kolkka overgenomen van Crystal Palace. Hij tekende een contract voor één jaar. Roda JC heeft de spits Andres Oper uit Estland als vervanger van Arouna Koné aangetrokken. Oper, die afkomstig is van Torpedo Moskou, tekende voor één jaar. Ruud Berger verruilt FC Zwolle voor RKC, waardoor Eddy Putter uit Waalwijk moet vertrekken. Hij gaat naar FC Dordrecht. Berger tekende voor drie jaar en Putter wordt de rest van dit seizoen verhuurd. Sparta contracteerde de Nigeriaanse jeugdinternational Sani Kaita voor vier jaar.