Bezwaren tegen dragen van een hoofddoek 3

Als ex-docente maatschappijleer pleit ik voor een verbod op hoofddoekjes voor minderjarige meisjes. Meisjes van 9, 10 jaar een hoofddoek laten dragen beschouw ik in meerdere opzichten als pervers. De hoofddoek is immers bedoeld om de schoonheid van de vrouw te bedekken zodat de man zijn lusten kan bedwingen. Deze meisjes worden hierdoor gekenmerkt als seksueel lustobject. Immers juist datgene wordt benadrukt wat aan aan het oog onttrokken moet worden.

Vrouwen in Iran worden gedwongen zich te bedekken. Maar daar trekken de Nederlandse moslima's zich niet zoveel van aan. Hun argument `wil je dan in Nederland net zo dictatoriaal zijn als het Iraanse regime en hier de hoofddoek gaan verbieden?' vind ik niet gepast. Ik wil volwassen vrouwen geen hoofddoekverbod opleggen. Ik verwacht wel solidariteit met hun onderdrukte sexegenoten. Ik vond het ook schokkend om in het boekje `Weg met de sluier' van Djavann Chahdortt te lezen dat de geestelijk leiders in Iran trots wijzen op de toename van de hoofddoekdracht in West-Europa en dit gebruiken als argument: Zie je wel? Zelfs in West-Europa ontdekken de vrouwen de zegen van de hoofddoek.

    • Lia Goudsbloem