www.nrc.nl

Journalist betrekt hut in Afrika. Om uit eerste hand te horen wat het betekent om in armoede te leven in Afrika, betrok NRC Handelsblad-redacteur Dick Wittenberg een hut in een arm dorp in Malawi samen met fotograaf Jan Banning en pastoraal werker Epifano Chifumbi. Zijn verslag staat zaterdag in M, het maandblad van NRC Handelsblad, met foto's van Jan Banning. Op de website van de krant, www.nrc.nl, vertelt Wittenberg alvast hoe hij de dorpelingen zover kreeg hun schaamte te overwinnen en over hun armoede te vertellen. ,,De verhalen die ik heb opgetekend zijn schrijnend. Ik leef wel mee, maar probeer de situatie zo zuiver mogelijk op te schrijven.''

Weblog Duitsland kiest. Duitsland kiest in september een nieuw parlement. Michel Kerres, correspondent van NRC Handelsblad in Berlijn, volgt de verkiezingscampagne op www.nrc.nl/duitslandkiest. ,,In Berlijn kan misschien niet alles, maar wel héél veel'', schrijft hij vandaag in zijn weblog. ,,In een straal van 500 meter rond mijn woning zijn drie seksshops, ware supermarkten met adembenemende reclames. Elke zomer paraderen duizenden pikant ontklede homo's door de wijk tijdens de Christopher Street Day Parade. Sinds midden jaren negentig houdt de KitKatClub de naam van Berlijn als tolerante, ondeugende, geflipte metropool hoog.''