Sexier dan melkzuur

Voor Onno Jacobs (41) was het een jongensdroom om bij voetbalclub Feyenoord te werken. Per 1 december wordt hij er financieel directeur. Nu werkt hij nog als directeur Financiën en IT bij Purac, het onderdeel van voedingsmiddelenbedrijf CSM dat melkzuur maakt. Hij had geen plannen om te vertrekken bij het bedrijf waar hij sinds 1998 werkt. Maar toen las hij in de krant dat de huidige financieel directeur Jan Willem van Dop bij Feyenoord vertrok. ,,Ik dacht: dat is werk wat ik wil doen.'' Geboren in Bleiswijk ging hij vroeger al met vriendjes naar de wedstrijden van de Rotterdamse club. Hij vindt het leuk dat zijn nieuwe baan zo sexy is, dat zelfs de krant erover belt. ,,Ik geloof niet dat ik mijn hele leven in de melkzuur had willen werken.'' Waar hij ook tevreden over is, is dat hij nu niet zoveel meer zal hoeven reizen als bij Purac. Daarvoor moest hij naar landen als Japan en Singapore. ,,Mensen idealiseren dat. Ik heb vooral heel veel vliegvelden gezien. Ook het thuisfront is er erg blij mee, dat ik niet zoveel meer hoef te reizen.''

personalia@nrc.nl

    • Elske Schouten