Ontslag per telefoon

Autofabriek NedCar heeft de productie vandaag stilgelegd. Alle 2.875 productiemedewerkers zouden vandaag thuis een telefoontje krijgen. Van hen zouden 368 te horen krijgen dat ze morgen niet meer terug hoeven te komen. Aan nog eens 300 mensen zou worden meegedeeld dat ze geplaatst worden in een detacheringspool.

Dat heeft een woordvoerster van NedCar vanmorgen gezegd. De mensen die vanaf morgen geen baan meer hebben bij NedCar, konden vanmiddag naar drie centra in Limburg voor ,,morele opvang''.

Mensen die mogen blijven, worden ingedeeld in nieuwe taakgroepen en krijgen een nieuwe rayonleider. De inkrimping bij NedCar, de enige autofabriek van Nederland, is nodig door de tegenvallende verkopen van de Mitsubishi Colt en de Smart, de twee automodellen die er geassembleerd worden.