Omgevallen vrachtwagens

Erik Schiphorst (37) is twee weken geleden teruggekomen uit Oostenrijk, precies op tijd voor het begin van het schooljaar. Want ook al heeft hij met veel plezier twee jaar in het ,,prachtige'' Wenen gewoond, het kwam goed uit dat zijn vijfjarige zoontje op tijd in het Nederlandse schoolsysteem kon beginnen. Schiphorst is net toegetreden tot de directie van de TVM-groep in Hoogeveen, een bedrijf dat transporteurs verzekert. Hij wordt daar verantwoordelijk voor de buitenlandse tak, die zo groot wordt dat hij een aparte directeur nodig heeft. ,,Er zijn steeds meer vervoerders die een vestiging in het buitenland hebben. Het is voor ons belangrijk mee te groeien in het buitenland.'' In Wenen was hij directeur van Volvo Trucks. TVM verzekert alles wat er mis kan gaan bij goederenvervoer. ,,Als er een vrachtwagen omvalt, is vaak niet alleen de spiegel kapot.''

personalia@nrc.nl

    • Elske Schouten