Gierende banden

Was The Dukes of Hazzard (1979-1985) nou echt zo'n leuke tv-serie? Misschien dat er in retrospectief nog iets geinigs uitgaat van de met een yeeee-haw-yell en opgefokte banjo-muziek begeleide auto-achtervolgingen. Daar gaan ze weer: de redneck-neven Luke en Bo en oom Jesse en nichtje Daisy in hun Dodge Charger op twee wielen door de bocht. En maar hopen dat ze niet in een modderpoel/hooiberg/kippenschuur stranden. De serie wordt nu door SBS6 herhaald. De film doet niet eens z'n best om al te veel op het origineel te lijken c.q. ervan af te wijken. Er zijn voornamelijk weer veel gierende banden (die hen zelfs tot op het Nascar-racecircuit brengen). En Burt Reynolds als slechterik. En nog een paar autoraces. Voor wie van scheurende auto's en ongein houdt is het niet eens de allervervelendste 'no brainer' zoals dat in het filmjargon heet. Maar The Dukes of Hazzard is vooral een fascinerend marketingspektakel waarin het voornaamste artikel dat aan de man gebracht moet worden leeghoofdig mediafenomeen Jessica Simpson (Daisy) is. Zij is bekend geworden door de MTV-realitysoap Newlyweds, waarin ze pas getrouwd zit te wezen met popster Nick Lachey. Jessica kan nu zelf ook zingen en brengt The Dukes of Hazzard aan de man in de Nancy Sinatra-cover These Boots Are Made for Walking. Het deuntje met Willie Nelsons (oom Jesse in de film) country-gitaar blijft in je hoofd hangen. En zo is de cirkel weer rond.

The Dukes of Hazzard. Regie: Jay Ghandrasekhar, Met: Johnny Knoxville, Seann William Scott, Jessica Simpson, Willie Nelson, Burt