Commissie voor voor culturele canon onderwijs

Hoogleraar geschiedenis Herman Beliën en Volkskrant-columniste Marjolijn Drenth von Februar (schrijversnaam Marjolijn Februari) maken deel uit van de commissie die zich gaat buigen over een culturele en historische canon voor Nederland. Dat is vanmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie van minister Van der Hoeven (Onderwijs, CDA) en staatssecretaris Van der Laan (Media en Cultuur, D66). De overige leden zijn wiskundige en schoolbestuurder Paul van Meenen (vice-voorzitter), geschiedenisdocent Frans Groot, historica Els Kloek, cultuurhistorica Susan Legêne en geograaf Rob van der Vaart. Eerder was al bekend dat de commissie zal worden geleid door neerlandicus Frits van Oostrom, president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. De commissie heeft tot 1 september 2006 de tijd om een canon, een overzicht van hoogtepunten, te ontwikkelen voor het primair en voortgezet onderwijs.