Carnaval en ramadan

Rob Westerlaken (42) wordt vanaf 1 januari de nieuwe directeur van Hago. Hij werkt al 22 jaar bij het schoonmaakbedrijf, dat onder andere treinen en luchthaven Schiphol schoonmaakt. ,,Als ik dat op een verjaardagsfeestje vertel, weten mensen niet wat ze ermee aan moeten. Ze verliezen snel hun aandacht.'' En dat terwijl de schoonmaakbranche juist heel leuk is, vertelt hij. ,,Het is een branche die bepaald wordt door mensen.'' Hago heeft 7.000 werknemers. ,,Het is een dwarsdoorsnede van heel Nederland. Van de laagst geschoolden tot de hoogst opgeleiden.'' Ook is in de Randstad 85 procent van de werknemers buitenlands, toen ze het ooit hadden geteld hadden die 72 verschillende nationaliteiten. ,,Je moet rekening houden met buitenlandse feestdagen, en met de ramadan. De productiviteit ligt dan wat lager. En in Maastricht moet je weer rekening houden met carnaval, dan ligt daar de productiviteit lager.'' Het enige jammere vindt Westerlaken dan ook, dat hij als directeur verder van de werkvloer af komt te staan.

personalia@nrc.nl

    • Elske Schouten