Vier jaar cel en tbs voor babymisbruik

De rechtbank in Rotterdam heeft gisteren de 46-jarige Roel F. uit Krimpen aan den IJssel, die zijn dochtertje vanaf haar geboorte seksueel misbruikt heeft, veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en tbs.

De rechtbank acht bewezen dat de Krimpenaar zijn dochter misbruikte tot ze enkele maanden oud was.

Officier van justitie M. Meijer stelde tijdens de rechtszaak twee weken geleden dat het meisje tot haar negende jaar was misbruikt en eiste zes jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. De rechtbank achtte alleen het misbruik op zeer jonge leeftijd bewezen. Volgens de aanklacht zou F. ook drie nichtjes onzedelijk hebben betast tussen 1988 en 1991. De rechtbank achtte het misbruik van twee nichtjes bewezen, de zaak van het derde nichtje is verjaard. Roel F. verklaarde zelf dat hij ook vijftien meisjes heeft betast op een camping en in een zwembad.

De pedofiele neigingen van Roel F. waren bekend bij zijn vrouw, zijn familie en de vrijgemaakt-gereformeerde gemeente in Krimpen aan den IJssel waartoe hij behoorde. Na het misbruik van de nichtjes werd binnen de familie besloten geen aangifte te doen. Wel moest F. in therapie. F. werd meermalen behandeld voor zijn pedofilie maar ging toch door met het misbruiken van jonge meisjes.

Uit de kerkgemeenschap kwamen in 2004 de eerste signalen bij de politie binnen over het misbruik van zijn toen 9-jarige dochtertje. Ook de leiding van de basisschool in Krimpen aan den IJssel waar zijn dochter destijds op zat, meldde in september 2004 dat ze ,,signalen'' kreeg van het meisje die mogelijk duidden op seksueel misbruik.

Officier van justitie Meijer stelde twee weken geleden dat F. het misbruik van tevoren plande. ,,Hij sloot vriendschappen met ouders, won hun vertrouwen en kwam op die manier in de nabijheid van hun dochters.'' Daarnaast koos hij ook zijn slachtoffers uit. ,,Jonge, bange en weerloze meisjes.'' Bovendien zocht hij volgens zijn eigen verklaring kinderen van wie hij dacht dat ze hun mond zouden houden.