Verbruggen toch kandidaat UCI

De Nederlandse wielerbond KNWU heeft Hein Verbruggen toch kandidaat gesteld voor een nieuwe ambtstermijn als voorzitter van de Internationale Wielerunie (UCI). De Nederlander heeft al eerder aangegeven niks te voelen voor een vierde periode, maar de KNWU wil hiermee de deur toch voor hem openhouden. ,,Het is meer om aan te geven dat hij voor ons niet hoeft te verdwijnen'', lichtte KNWU-voorzitter Joop Atsma vandaag toe. ,,We hebben veel waardering voor het werk dat hij heeft gedaan. Formeel moeten wij hem aanmelden en hiermee houden we de mogelijkheid open als hij beslist het alsnog te doen.'' Atsma heeft Verbruggen, die in Zuid-Amerika verblijft, op de hoogte gebracht van de aanmelding bij de UCI als kandidaat, maar gaat ervan uit dat de aftredend voorzitter niet van zijn besluit terugkomt. De verkiezing tot nieuwe voorzitter vindt op 23 september in Madrid plaats.