Tóth groter belang in Sarakreek

De Vries Robbé-topman George Tóth heeft zijn belang in vastgoedfonds Sarakreek verhoogd tot ruim 30 procent. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde gegevens van de AFM, de Autoriteit Financiële Markten. In ruil voor de uitgifte van nieuwe aandelen wil de zakenman het fonds een lening verstrekken van 10 miljoen euro. Daarmee zou Tóth grootaandeelhouder worden. De huidige aandeelhouders houden een verwaterd belang van 8 procent over. Delta Lloyd, nu nog voor 35 procent aandeelhouder in Sarakreek, is naar de rechter gestapt om Tóths plannen te verhinderen. Als het beleggingsfonds ontbonden wordt, verwacht Delta Lloyd een belastingbate van circa 10 miljoen euro te ontvangen. Het fonds kampt met een negatief eigen vermogen en is door Euronext op het strafbankje gezet.