Ring Antwerpen gaat weer open voor autoverkeer

De werkzaamheden aan de verkeersring om Antwerpen, die de afgelopen maanden voor veel oponthoud hebben gezorgd, zijn nagenoeg afgerond. Richting Gent, de belangrijkste route vanuit Nederland naar Parijs, zou de ring vandaag aan het eind van de middag weer worden opengesteld. De komende dagen zullen ook de overige op- en afritten opengaan.

De werkzaamheden begonnen vorig jaar. Toen werd het verkeer naar Nederland over één weghelft geleid. Deze zomer gold dat voor het verkeer de andere kant op. Het betekende onder andere dat auto's met caravans uit de Kennedy-tunnel werden geweerd. Op de ring van Antwerpen passeren dagelijks 200.000 voertuigen.

Het aantal files is, afgezien van incidenten, overigens meegevallen. Veel weggebruikers kozen voor alternatief vervoer of meden de Ring tijdens de spitsuren.

Het verkeer heeft na vandaag nog wel met twee andere knelpunten in België te maken. Op de E411 van Brussel naar Luxemburg, en op de E25 van Maastricht naar Luxemburg wordt het verkeer in beide richtingen deels over één weghelft geleid. Op beide trajecten duren de werkzaamheden nog tot volgend jaar.