Politie België vindt 20.000 kogels

Circa 20.000 kogels waarmee helmen en kogelwerende vesten kunnen worden doorboord zijn door de Belgische politie afgelopen weekeinde in beslag genomen tijdens een grootschalige actie tegen illegale wapenhandelaren. In totaal werden 54 vuurwapens gevonden, waaronder wapens waarmee munitie van extreem doordringende kwaliteit kan worden verschoten. Dat zegt een woordvoerder van het parket in Hasselt. De illegale wapenhandelaren zouden al zo'n vijf jaar actief zijn en een onbekend aantal vuurwapens op de illegale markt gebracht hebben. Een werknemer bij de wapenfabriek FN Herstal smokkelde de wapens de fabriek uit. Een veiligheidsbeambte belast met de bewaking van een munitiedepot van FN in Zutendaal leverde munitie. De gestolen wapens werden doorverkocht in het criminele milieu in België en andere landen.