Musical `Een perfecte God' afgelast

De musical Een perfecte God, die komend seizoen een tournee door Nederland en België zou maken, gaat niet door. De stichting Musical Vlaanderen, voortgekomen uit de wegens een subsidiestop opgeheven musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, heeft de voorstelling teruggetrokken omdat de Vlaamse cultuurminister Anciaux geen kunstsubsidies aan musicals wil geven. Hooguit zou het genre nog geld kunnen krijgen uit een overheidsbudget voor ,,culturele industrieën'', maar dat treedt pas in 2008 in werking. Een perfecte God, gebaseerd op het toneelstuk A perfect Ganesh van Terence McNally, is geschreven door Allard Blom (tekst) en Rhody Matthijs (muziek). De hoofdrollen zouden worden gespeeld door Bill van Dijk en Ryan van den Akker. Dertig theaters hadden de voorstelling al geboekt.