Kuijt blijft in de Kuip, Bouma en Villa eens

Dirk Kuijt blijft voorlopig bij Feyenoord. De aanvaller bevestigde dit vanmorgen voor de training bij de Kuip. De international, vorig seizoen topscorer met 29 competitietreffers, stond in de belangstelling van verschillende Engelse voetbalclubs die zijn afkoopsom van naar verluidt bijna twintig miljoen euro niet konden of wilden betalen. Kuijt heeft bij Feyenoord een contract tot 1 juli 2009.

Onder meer Everton, Liverpool en Tottenham Hotspur waren geïnteresseerd in de spits die twee jaar geleden via de Katwijkse amateurclub Quick Boys en FC Utrecht bij Feyenoord terecht kwam. Volgens Kuijt werden de contacten met de drie Engelse clubs nooit concreet. Hij wilde zelf niet naar een minder grote club in het buitenland en ook niet naar de concurrenten van Feyenoord in de eredivisie: PSV en Ajax.

Kuijt heeft naar zijn zeggen zondagavond, enkele uren nadat hij Feyenoord aan de 2-1 uitzege in de Amsterdam Arena had geholpen, besloten zijn contract voorlopig uit te dienen. Hij had hiervoor zijn zaakwaarnemer Rob Jansen en enkele ploeggenoten geraadpleegd. Hij wilde geen overhaaste beslissing nemen, gezien de datum en het tijdstip van de sluiting van de transferperiode: morgenmiddag twaalf uur.

Wilfred Bouma is vanmorgen medisch gekeurd door Aston Villa. Als die test positief uitvalt, tekent de international van PSV een contract bij de club uit Birmingham. De verdediger van de landskampioen was gisteren de hele dag in Engeland om te onderhandelen over een overgang naar Aston Villa, dat uitkomt in de Premier League.

Mits vanmorgen gezond bevonden, is Bouma de vijfde basisspeler die PSV gaat verlaten. Johann Vogel (AC Milan), Mark van Bommel (Barcelona), Ji-Sung Park (Manchester United) en Young-Pyo Lee (Tottenham Hotspur) zijn hem deze zomer voorgegaan.