In Irak: `36 lijken waren sunnieten'

De 36 doden die donderdag ten zuiden van Bagdad werden gevonden, waren sunnieten die in een noordelijke wijk van de Iraakse hoodstad waren ontvoerd, aldus verschillende sunnitische bronnen. De Islamitische partij, de grootste sunnitische politieke partij, beschuldigde gisteren de door shi'ieten gedomineerde veiligheidsdiensten van de moord op de 36 mannen, die allen gebonden en geblinddoekt en met een kogel in het hoofd waren gedood. Met grote regelmaat worden in Irak groepen vermoorde mannen gevonden, nu eens sunnieten dan weer shi'ieten. Zondag werden in de buurt van de stad Falluja vijftien mannen vermoord. Wat betreft de dood van sunnieten zijn al eerder de commando's van het ministerie van Binnenlandse Zaken beschuldigd. Sunnitische rebellen worden verantwoordelijk gesteld voor moordpartijen op shi'ieten.