Brandstichters Bedirschool niet terug naar cel

De rechtbank van Den Bosch heeft vanochtend de 18-jarige hoofdverdachte P.J. van de tweede brandstichting op 27 maart in de islamitische basisschool Bedir in Uden veroordeeld tot negen maanden jeugddetentie, waarvan zes maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 200 uur. Ook moet de verdachte, die een molotovcoctail door een schoolraam gooide, een cursus volgen om te leren omgaan met alcohol. Hij hoeft niet terug naar de cel, omdat hij zijn straf al heeft uitgezeten. Hetzelfde geldt voor zijn drie medeverdachten, die ook jeugddetentie en werkstraffen kregen opgelegd. De 17-jarige L.G. kreeg een celstraf van 180 dagen, waarvan 145 voorwaardelijk. De 18-jarige K.T. kreeg 150 dagen, waarvan 126 voorwaardelijk. De laatste verdachte, S.B. (17) kreeg een celstraf van zeven maanden, waarvan vier voorwaardelijk.