Verlies Benfica, gelijkspel Barça

Trainer Ronald Koeman van Benfica verloor zaterdag thuis met 2-0 van de provincieclub Gil Vicente. Benfica begon de competitie vorige week met een 0-0 gelijkspel bij Academia. Koeman probeerde in het eigen Estadio Da Luz een nieuwe tactiek met drie verdedigers en vier middenvelders. Benfica's rivaal FC Porto heeft na twee speelronden al vijf punten voorsprong. De ploeg van trainer Co Adriaanse behaalde vrijdagavond zijn tweede competitiezege. In de Spaanse competitie speelde FC Barcelona op de eerste speeldag voor eigen publiek met 0-0 gelijk tegen Alavés. De Nederlandse aanwinst Mark van Bommel was bankzitter bij de titelhouder. In de Engelse competitie behaalde titelhouder Chelsea een 2-0 uitzege bij Tottenham Hotspur. Oud-Ajacied Mido van de thuisploeg kreeg een rode kaart na een vuistslag. Manchester United is na een 2-0 uitzege bij Newcastle United, net als Chelsea, nog zonder puntenverlies.