Nader bekeken

Roy Makaay scoort weinig voor het Nederlands elftal, in Duitse voetbaldienst des te vaker. Bij Bayern München is de dertigjarige spits dit seizoen weer trefzeker. Hij maakte zaterdag tegen Hertha BSC het derde en laatste doelpunt voor de titelhouder. Daarmee scoorde Makaay voor de achtste opeenvolgende keer in een competitiewedstrijd – inclusief vijf duels eind vorig seizoen – en nadert hij het Bundesligarecord van Klaus Allofs. Deze Duitse spits kwam in 1984 voor FC Köln in tien opeenvolgende duels tot scoren. Makaay maakte in de huidige serie zestien treffers. Hij staat derde op bovenstaande topscorerslijst. De Duitser Gerd Müller scoorde in 1968 negen keer op rij voor Bayern. Der Bomber deed het rond 1970 dunnetjes over; hij scoorde toen in één seizoen tweemaal acht keer op rij.