Bobby Purify

De neefjes James en Bobby Purify werden in 1966 onsterfelijk met het door Dan Penn geschreven I'm Your Puppet. Dezelfde Penn produceerde bijna veertig jaar later een cd waarop de tijd bijna lijkt te hebben stilgestaan. Het begint al meteen goed met dat typisch onhippe orgeltje van Spooner Oldham, die er destijds ook al bij was, evenals bassist David Hood. Country soul van de oude stempel: bestaat er fraaier popsentiment? Romantische violen mogen schaamteloos zwieren: een minnaar belooft dat hij deze keer écht voor altijd is veranderd - maar niet heus, hoewel we er in het vierminutenuniversum van Forever Changed best in willen geloven.

Met titels als Nobody's Home en – vooral – Testimony Of A Fool alléén al kan deze muziek bijna niet stuk. Draken zijn het, maar mooie draken. Behalve het laatste nummer met de gelofte van trouw aan de Amerikaanse vlag. Deze plaat is zowel ode aan, als voortzetting van de fraaie muziek die ooit in de studio's van Muscle Shoals werd gemaakt.

Opgenomen met een 16-sporen analoge bandrecorder, beter klinkend dan de meeste platen.

Bobby Purify: Better To Have It. Proper Records PRPCD022

    • Bart Jippes