Televisie en Radio Voorkeur zondag

AMUSEMENT

Zomergasten: Katja Schuurman. Slot van een de serie gesprekken van schrijfster Connie Palmen met bekende Nederlanders. Vanavond met actrice, zangeres en presentatrice Katja Schuurman (1975) die met haar rol in de soap Goede Tijden Slechte Tijden doorbrak. Op 2 november zendt BNN haar eerste documentaire uit, over de moord op Theo van Gogh. Zij laat fragmenten zien uit de speelfilm Gandhi met Ben Kingsley en van actrice Monica Bellucci in de Franse film Irréversible. Verder fragmenten met Maria Callas, uitgezonden militairen die vertellen over en luisteren naar de muziek en Theo van Gogh in 2002 in een interview met zichzelf. Ned.3, 20.30-23.35u.

Big Brother. Introductie van de nieuwe serie van het omstreden programma waarin twaalf bewoners meer dan 100 dagen dag en nacht door camera's worden gevolgd en door kijkers en medebewoners kunnen worden weggestemd. Vanaf maandag kan het programma op werkdagen worden gevolgd. Uiteindelijk bepaalt de kijker wie maximaal 400.000 euro wint. Talpa, 20.30-21.55u.

Koefnoen. Eerste aflevering van een nieuwe reeks persiflages, sketches en nepdocumentaires met vanavond o.a. Connie Palmen die Lowlands-held Ruud Lubbers als Zomergast ontvangt en Donner en Balkenende als kandidaten in Te Land, Ter Zee en in De Lucht. Ned.2, 22.10-22.50u.

Glamour. Finale-uitzending waarin twee mogelijke verslaggeefsters van het nieuwe mode magazine Glamour in New York het Nederlandse topmodel Frederique van der Wal interviewen. Na afloop worden de finalisten beoordeeld en wordt duidelijk wie als special reporter tot de redactie mag toetreden. RTL4, 23.00-23.30u.

FILM

.Kruimeltje (Maria Peters, 1999, Nederland). Mogelijk wat oubollige, maar innemende en razendsuccesvolle smartlap naar boek van Chris van Abkoude. Met Ruud Feltkamp als het pittige weeskind. Canvas, 11.00-13.00u.

Fun in Acapulco (Richard Thorpe, 1963, VS). Muzikale komedie met Elvis Presley als acrobaat annex zanger annex lijfwacht in Mexico. Ook met Ursula Andress, Paul Lukas. SBS6, 13.10-14.55u.

Whispers: An Elephant's Tale (Dereck Joubert, 2000, VS). In natuurfilmdrama hebben olifanten een menselijke stem. Verdwaald baby-olifantje zoekt moeder. VRT, 14.05-15.20u.

Joe Versus the Volcano (John Patrick Shanley, 1990, VS). Vluchtige romantische fantasy met Tom Hanks als een hopeloze hypochonder die door grotesk toeval zichzelf terugvindt. En Meg Ryan in een driedubbelrol als de drie vrouwen van zijn leven. BBC1, 14.35-16.10u.

.Independence Day (Roland Emmerich, 1996, VS). Grootscheepse rampenfilm. Vijandig buitenaards leven brandt Washington, New York en Los Angeles plat en belaagt de rest van de wereld. Gelukkig zijn daar computergeleerde Jeff Goldblum, gevechtspiloot Will Smith en president Bill Pullman. RTL5, 20.30-23.05u.

Chocolat (Lasse Hallström, 2000, GB/VS). Behaagzieke, pseudo-Europees-kunstzinnige fabel speelt in een Frans bergdorpje in de late jaren vijftig. Juliette Binoche ontregelt er als alleenstaande moeder de boel door een chocolaterie te openen. Ned.1, 23.05-1.00u.

.Magnolia (Paul Thomas Anderson, 1999, VS). Derde film van Anderson, het grote jonge talent van de Amerikaanse film, is een ingenieus mozaïek van ruim drie uur, waarin een groot aantal personages in een buitenwijk van Los Angeles gedurende een etmaal gevolgd wordt. Absurde, maar wijze symfonie van psychologische, muzikale en maatschappelijke motieven, met voortreffelijk ensemblespel van Tom Cruise, Julianne Moore en Philip Seymour Hoffman. Keus van zomergast Katja Schuurman. Ned.3, 23.35-2.35u.

.Babe: The Gallant Pig (Chris Noonan, 1995, Australië). Australisch sprookje, naar The Sheep-Pig van Dick King-Smith, waarin dieren overtuigend mensentaal spreken. Een bijzonder varkentje groeit uit tot herdershond en verovert het hart van boer James Cromwell (en dat van ons). Volgens Rudy Kousbroek ,,een beslissende stap in de strijd tegen de bio-industrie''. Maandag, BBC2, 12.00-13.30u.

RADIO

De andere wereld. Vierde en laatste deel in een serie over de vraag naar de rol en invloed van `angst' op onze samenleving en hoe wij ons eraan kunnen onttrekken. Met o.a. psychiater en filosoof Gerrit Glas die het boek Angst, beleving, structuur, macht schreef. Radio 1, 7.05-8.00u.

OVT. In het eerste uur het slot van een serie over honderd jaar geschiedschrijving en cultuurkritiek met `jaren zestig-adept' Hans Righart. In het tweede uur de herhaling uit 1989 van het negende deel over de opbouw van het naoorlogse Nederland. Een nieuwe tijd breekt aan en de Solex brengt verre horizonten onder handbereik. Radio 1, 10.04-12.00u.

Opium. Uitgever en schrijver Wouter van Oorschot vertelt over de uitgave van de complete briefwisseling tussen zijn vader, uitgever Geert van Oorschot, en volksschrijver Gerard Reve, een boek van ruim 800 bladzijden. Verder gaat het over het uitgeversvak en zijn kritische visie op het cultuur- en mediabeleid van staatssecretaris Medy van der Laan. En muziek van Bob Dylan. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio atelier: De cultuur van 't ontwaken. Portret van Babette M. van Loo (1948), programmadirecteur van de BOS, de Boeddhistische Omroep Stichting. Zij raakte steeds meer bevangen door het boeddhisme, waarmee ze in de jaren '80 in aanraking kwam. Radio 1, 21.04-22.00u.

Verum bonum pulchrum. Gesprek met theoloog Tjeu van den Berk over zijn boek Het numineuze waarin hij ingaat op de menselijke ervaring en het beleven van religieuze momenten. 747AM, 23.00-24.00u.