Nieuwe kansen in de Vuelta

Zeven Nederlandse wielrenners gaan morgen van start in de Ronde van Spanje. De belangrijkste kanshebber voor etappe-overwinningen is Max van Heeswijk, sprinter uit de Amerikaanse ploeg van Discovery Channel. De Limburger reed vorig jaar nog een dag in de leiderstrui in de Vuelta. In 1997 won hij nog de slotetappe in Madrid, toen nog in het shirt van Rabobank.

De Raboploeg onder leiding van Adri van Houwelingen telt vier Nederlandse renners: Jan Boven, Bram de Groot, Thorwald Veneberg en Niels Scheuneman. Zij moeten de Russische kopman Denis Mentsjov helpen bij diens poging om zijn slechte prestatie uit de Tour de France van dit jaar te doen vergeten.

Léon van Bon, die geblesseerd uit de Tour de France stapte, en Koos Moerenhout rijden de Ronde van Spanje in dienst van de Belgische ploeg Davitamon.