Matig alcoholgebruik beschermt juist tegen ziekten 1

Op de opiniepagina van 16 augustus, luidt de heer Oosting de noodklok over alcoholgebruik. Het drinken van alcohol zou vele malen schadelijker zijn dan het roken van een sigaret. Drinkers functioneren niet meer, worden ongeneeslijk ziek, plegen geweldsmisdrijven, etc. Waar haalt mijnheer Oosting deze wijsheid vandaan? Er wordt namelijk geen enkel wetenschappelijk onderzoek als bron vermeld. Van hoeveelheden wordt al helemaal geen melding gemaakt: hoeveel borrels zijn slechter dan hoeveel sigaretten ?

Ikzelf ben ervan overtuigd dat drinken relatief gezonder is dan roken en mag graag een paar borrels per dag drinken. Desondanks heb ik nog geen problemen met gezin, gezondheid of vrienden en heb zelfs mijn pensioen gehaald. Ik neem aan dat NRC Handelsblad die brief geplaatst heeft om een discussie op gang te brengen. Welnu, hiermee een bijdrage.

    • P. ten Hove