Eiland wil eind aan orgiën

Het moet uit zijn met het wanstaltige gedrag van Britse toeristen op Griekse vakantie-eilanden, vindt de Griekse overheid. Deze week publiceerden verschillende Britse dagbladen foto's waarop te zien was hoe Britten zich misdroegen in de uitgaansgebieden van het eiland Zakynthos. De Griekse minister van Toerisme heeft voor maandag spoedberaad aangekondigd.

Een Griekse parlementariër heeft opgeroepen om de toeristen die uitgesproken obsceen gedrag vertonen te vervolgen en tot maximaal drie jaar gevangenisstraf te veroordelen. Verdachten die inmiddels terug naar huis zijn moeten volgens de parlementariër teruggestuurd worden naar Griekenland voor een proces.

Het Griekse eiland Zakynthosis is sinds een paar jaar zeer populair onder Britse jongeren die op zoek zijn naar zon, zee en goedkope alcohol. Op de foto's die door de Britse media zijn verspreid is onder andere te zien hoe jonge Britten seks hebben in bars en andere openbare plekken. Veel dronken jongeren zorgen voor ernstige overlast in de nachtelijke uren, ze geven over op straat en er vinden regelmatig vechtpartijen plaats.

De loco-burgemeester van Laganas, in het zuiden van Zakynthos, verwijt reisbureaus en de eigenaren van de vele bars en clubs op het eiland dronkenschap onder de toeristen aan te moedigen door allerlei `drankfeesten' te organiseren.