Broers aangehouden om verdwenen meisje

Op Aruba zijn de Surinaamse broers Deepak en Satish K. opnieuw gearresteerd in verband met de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Natalee Holloway. Het Arubaanse openbaar ministerie zegt over nieuwe gegevens te beschikken in de Holloway-zaak.

Satish (18), Deepak (21) en de 18-jarige Nederlander Joran van der S. gelden als hoofdverdachten in de zaak rond de verdwijning van Holloway. Naast de twee broers is gisteren ook een vierde verdachte, F.Z.A., in hechtenis genomen.

Holloway, een 18-jarige Amerikaanse scholiere die op Aruba met een groep klasgenoten het behalen van haar schooldiploma vierde, verdween drie maanden geleden. Ze werd voor het laatst gezien met Joran, Satish en Deepak. De drie werden op 9 juni gearresteerd, maar een kleine maand later werden de broers K. weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Joran van der S. zit tot begin september in voorlopige hechtenis.

Welke nieuwe feiten tot de aanhouding van de broers hebben geleid, is niet duidelijk. Naast de eerdere verdenking van moord, beroving en verkrachting zijn er ook nieuwe verdenkingen, maar daar wil de Arubaanse officier van justitie niets over kwijt.

Holloway's familie, die ervan overtuigd is dat de broers iets met de verdwijning te maken hebben, is blij met de aanhoudingen. ,,We weten nog niet waarom ze zijn aangehouden, maar het ligt wel voor de hand'', zegt Natalee's stiefmoeder, Robin Holloway.

Het Arubaanse ministerie staat sinds de verdwijning onder grote druk, met name van Holloway's familie, die lange tijd op het eiland verbleef en veel media-aandacht in de Verenigde Staten genereerde. Op Aruba, dat grotendeels drijft op een door Amerikaanse dollars aangezwengelde toeristeneconomie, ligt de media-aandacht gevoelig.