Werkeloos

Puppy Nolan zit veilig tussen de poten van zijn moeder Elodie. Ze wonen in Zwitserland, in de buurt van de Grote Sint Bernard Alpenpas. Vroeger werden de reusachtige Sint Bernard-honden gebruikt voor het redden van mensen die in de bergen in problemen waren geraakt. Bijvoorbeeld omdat ze verdwaald waren in de mist, of bedolven lagen onder een lawine. Met hun goede neuzen konden de honden deze mensen dan weer opsporen. En vaak hadden ze dan ook een vaatje met sterke drank aan hun halsband hangen, zodat de verkleumde bergbeklimmers het weer een beetje warm kregen. Maar sinds kort zijn de speurhonden overbodig geworden. Er zijn nu helikopters om mensen te redden, en apparaten die door de sneeuw heen hun warme lijven kunnen zien. De honden hebben dus niet meer zoveel te doen, en kunnen nu lekker genieten van de zon en het mooie uitzicht.