Van Bommel niet in selectie Oranje voor WK-duels

Mark van Bommel maakt geen deel uit van de selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Armenië (3 september uit) en Andorra (7 september in Eindhoven). De voetballer van Barcelona maakte nog wel deel uit van de voorselectie van 29 spelers van bondscoach Marco van Basten, maar viel vanmiddag af. Van Basten selecteerde 23 spelers voor beide interlands, vier voetballers vallen volgende week donderdag nog af. In vergelijking met de selectie voor het oefenduel tegen Duitsland van vorige week zijn Giovanni van Bronckhorst (Barcelona, had kuitblessure) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV, was gepasseerd) terug in de selectie.

Doel: Van der Sar (Manchester United), Timmer (AZ); verdediging: Van Bronckhorst (Barcelona), Heitinga (Ajax), De Cler (AZ), Kromkamp (Villarreal), Opdam (AZ), Boulahrouz (HSV Hamburg), Bouma (PSV), Lucius (PSV); middenveld: De Jong (Ajax), Maduro (Ajax), Sneijder (Ajax), Landzaat (AZ), Van der Vaart (Hamburg SV), Cocu (PSV); aanval: Babel (Ajax), Van Persie (Arsenal), Makaay (Bayern München), Robben (Chelsea), Kuyt (Feyenoord), Van Nistelrooy (Manchester United), Vennegoor of Hesselink (PSV).