Rintje, Henriette en Tobias zijn met de moeder van Rintje aan het kamperen. Het heeft de hele dag geregend.

,,Het was toch wel een leuke dag, ondanks de regen'', zegt Rintje. ,,In onze tent hebben we allerlei spelletjes gedaan.''

,,Toch hoop ik maar dat morgen de zon schijnt'', zegt Henriette. ,,Dan kunnen we eindelijk buiten spelen!''

,,Welterusten jongens'', zegt mama.

Rintje en zij slapen samen in een tent. ,,Welterusten'', zegt Tobias en hij kruipt in zijn eigen extra lange tentje.

,,Welterusten'', zegt Henriette. Ook zij kruipt in haar eigen roze tentje. De regen tikt zachtjes op het tentdoek. Het is een lekker geluid om bij in slaap te vallen. Al heel snel liggen ze alle vier te snurken.

Maar het wordt geen rustige nacht. De regen klettert steeds vaker in vlagen tegen het tentdoek, en Rintje draait zich onrustig om in zijn slaap. Opeens hoort hij een harde plof. Meteen is Rintje klaarwakker. Heel voorzichtig steekt hij zijn snuit door de rits van de tent. Hij kan bijna niets zien, zo donker is het buiten.

Na een tijdje wennen Rintjes ogen. Hij ziet voor de tent een grote tak liggen. Die is door de wind van een boom gewaaid. Nu pas merkt Rintje hoe hard het waait en regent. Zouden Henriette en Tobias ook wakker geworden zijn?

Rintje kijkt opzij. Hij schrikt! Hij ziet wel de tent van Henriette staan, maar waar is het tentje van Tobias? Snel maakt hij mama wakker.

,,Mama! Mama! Tobias is weg!'' roept Rintje. ,,Dat kan toch zomaar niet'', zegt mama half slapend. Ze zoekt de zaklantaarn en schijnt over het terrein waar de tenten staan. Nu steekt ook Henriette haar slaperige hoofd uit de tent.

,,Wat is er aan de hand?'' vraagt ze.

,,Tobias is weg!'' zegt Rintje.

,,Hij is door alle regen weggespoeld'', zegt mama. ,,Over het stukje waar zijn tentje stond is een modderstroom gespoeld en die heeft zijn tentje meegenomen.''

,,Henriette'', zegt Rintje streng. ,,Ook al zijn we nu maar met twee leden van de HeRiTo's, het is tijd om in actie te komen!''

,,We gaan zoeken!'' zegt Henriette.

Met mama met de zaklantaarn voorop gaan ze op zoek naar Tobias.

WORDT VERVOLGD

Meer over Rintje op www.rintje.nl

    • Sieb Posthuma