Pop en literatuur in tijdschrift `Wahwah'

Vanaf volgend jaar februari komt er een nieuw literair tijdschrift over popmuziek op de markt, Wahwah geheten. Dat heeft uitgeverij Nieuw Amsterdam vandaag bekend gemaakt. In de redactie komen columnist Jan Kuitenbrouwer, schrijver Thomas Verbogt en twee redacteuren van de uitgeverij, Peter Buwalda en Jasper Henderson.

Volgens Verbogt, die werkt aan een boek over De Dijk, moet het een breed georiënteerd, ,,bont'' tijdschrift in boekvorm worden, met reportages, interviews, beschouwingen en poëzie over rock, hiphop, r&b, country en jazz. Het idee komt van Kuitenbrouwer en Derk Sauer, de mediamagnaat die Nieuw Amsterdam financiert. ,,Tijdens een zeiltochtje bedachten ze dat er weer een goed blad met rockdocumentaires en literaire verhalen over popmuziek moest komen.''

Nederland kende tot 2004 al Payola, een poptijdschrift in boekvorm waar Verbogt ook voor schreef. ,,Payola ging niet ten onder aan gebrek aan kwaliteit'', zegt Verbogt. ,,Het was te onbekend. Deze uitgeverij gaat meer aan promotie doen. Bovendien werd Payola volgeschreven door mensen van rond de vijftig. Dan is de onderwerpkeuze op den duur toch beperkt. Wahwah moet ook over de nieuwste popmuziek gaan.''

Wahwah gaat elk kwartaal verschijnen en zal telkens vergezeld gaan van een cd of dvd. Over oplage en prijs wordt dit najaar beslist.