Pas verschenen: Non fictie

Sara Bradford: Lucrezia Borgia. Liefde en dood in het Italië van de Renaissance. Vertaald uit het Engels door Olav Pelger. Balans, 366 blz. €22,90

Poging tot eerherstel voor Lucrezia Borgia. De hertogin van Ferrara wordt in verband gebracht met incest en politieke moordaanslagen. Volgens de Engelse historica Sarah Bradford was ze `een vrouw die binnen de mannenmaatschappij waarin ze leefde haar eigen plan trok.'

Richard Lloyd Parry: Indonesië. Tijden van waanzin. Vertaald uit het Engels door Joost Zwart. Atlas, 336 blz. €24,90

Britse journalist beschrijft de razendsnelle modernisering van Indonesië, die onbedoeld onder meer de radicalisering van de moslims in het land tot gevolg had.

Ankie Broekers-Knol en Bart van der Klink: Pleitwijzer. Succesvol pleiten in de praktijk. Bert Bakker, 270 blz. €17,95

Geheel herziene editie van het handboek waarin de principes van de klassieke retorica worden toegepast op het moderne pleiten aan de hand van het motto `Kiss': `Keep It Short and Simple'.

Annerieke Goudappel: De gebroeders Kaygun. Omzwervingen van een Koerdische familie. Atlas, 267 blz. €19,95

Journaliste Annerieke Goudappel, onder meer werkzaam voor deze krant, volgt de omslag in het Nederlandse klimaat ten aanzien van buitenlanders aan de hand van de lotgevallen van een Koerdische familie. Ze ging ook met de familie terug naar Oost-Turkije.