Muggenorchis

Ik was op vakantie bij Tante Clara op Terschelling. Toen gingen wij kijken naar de grote muggenorchis, Pirola en rondbladig wintergroen op de Bosplaat en in de natuur. De grote muggenorchis is de allerbeschermste bloem van heel Terschelling, en Pirola is iets minder beschermd, maar ook heel erg beschermd. We zagen ook walstro (zo heet ook de straat waar mijn Oma woont). Je mag van de grote muggenorchis geen een plukken want die wordt elke dag geteld. We hebben er wel foto's van gemaakt. Het was heel leuk, en de Jeep die schudde helemaal, en op het einde lag die in het gras met het wiel eraf (dat was maar een grap). De fietstocht, toen gingen we met Ellen, Annika, Tante Clara en ik naar het bos en kwamen we die bloemen tegen. Mijn fiets heette SNAKE dat is Engels voor slang. Er stond ook nog een bordje dat die muggenorchis op 8 augustus was uitgebloeid. Met kleine Lientje gingen we naar de eendjes bij Doodemanskisten, dan zong ze `Alle eendjes zwemmen in het water'. Ook hadden we nog een dode ree gekocht, alleen de kop had de jager zelf gehouden.

Eigen vakantienieuws en foto van Arjan de Weerd, 6 jaar, uit Enschede