Landmijn doodt agenten Egypte

Twee Egyptische politiemannen die deelnamen aan de speurtocht in het noordoosten van de Sinaïwoestijn naar het netwerk achter de bomaanslagen van 23 juli in Sharm al-Sheikh zijn gisteren gedood bij de ontploffing van een landmijn. Volgens bronnen bij de Egyptische veiligheidsdiensten waren de landmijnen geplaatst door de daders van de aanslagen. Woensdag waren al enkele politiemannen gewond bij de ontploffing van een mijn in het gebied. Ongeveer 3.500 politiemannen nemen deel aan de jacht op de vermeende moslimextremisten. De politie verdenkt een groep die vooral uit Bedoeïenen uit de Sinaï bestaat van de aanslagen in Sharm al-Sheikh en van aanslagen in Taba en andere badplaatsen in oktober. In Sharm al-Sheikh kwamen 64 mensen om het leven, in meerderheid Egyptenaren.