UITMARKT IN AMSTERDAM

Cabaretier Dolf Jansen opent op vrijdagavond om 20u30 het nieuwe culturele seizoen in met de tradidionele Uitmarkt in theaters op en rondom het Leidseplein. Het muziekgezelschap New Cool Collective (NCC) begeleidt onder meer the Beauty and the

Beast, Tania Kross en Wende Snijders. Verder onder meer cabaretier Najib Amhali en Ode aan Ramses Shaffy. De voorstellingen en optredens hebben plaats van 20u30 tot 22u op het Brandpodium. Op pagina 22 en 23 vindt u het volledige programma van de Uitmarkt.

Op zondag 28 augustus vanaf 14u45 beleeft het onderdeel Kunstmarokkanen zijn première met een eerste debat onder leiding van Tarik Yousif, uitgever van het cultureel maandblad Halal. Het programma Kunstmarokkanen heeft tien jonge Marokkaanse kunstenaars die in Nederland wonen en werken, bij elkaar gebracht met de vraag om door middel van een werk te refelecteren op het thema van MarokkoNederland2005.

De gebruikelijke gegevens over musea, beeldende kunst, theater, muziek en bioscopen vindt u op pagina's 24, 25 en 27.

De openingsavond wordt live uitgezonden door de NPS op Nederland 3.