Topstukken in Historisch Museum te zien

Het bureau van staatsman Willem Drees, de eerste Nederlandse kilo en het huwelijksportret van de jeugdige prins Willem II en Maria Stuart. Met deze en nog vele andere topstukken uit de vaderlandse geschiedenis heropent het Haags Historisch Museum op vrijdag 2 september zijn deuren voor het publiek. Het museum heeft een verbouwing van ruim een jaar achter de rug. Een deel van de ruim 160 schilderijen en objecten van de tentoonstelling Rijksmuseum aan de Hofvijver is afkomstig van het Rijksmuseum Amsterdam. Het Historisch Museum heeft de stukken in bruikleen gekregen, omdat het Rijksmuseum bezig is met een grootschalige renovatie. De expositie beslaat de periode van de Tachtigjarige Oorlog tot en met de twintigste eeuw. Er is extra aandacht voor de lotgevallen van Den Haag als Oranjestad en centrum van de politieke macht.