Leger Israël doodt vijf Palestijnen op Jordaanoever

Israëlische militairen hebben gisteren vijf Palestijnen gedood tijdens een operatie in het vluchtelingenkamp van Tulkarem op de bezette Westelijke Jordaanoever. Onder de doden is volgens een Israëlische legerwoordvoerder een leider van de extremistische groep Islamitische Jihad. De soldaten vielen het kamp binnen op zoek naar leden van de groep die betrokken zouden zijn geweest bij zelfmoordaanslagen in Tel Aviv en Netanya. De andere doden zouden ook activisten van Islamitische Jihad zijn. Eerder op de dag stak een Palestijn op een Arabische markt in in Oost-Jeruzalem een ultraorthodoxe jood dood, en verwondde hij een tweede, aldus de politie. De dader ontkwam. Islamitische Jihad en Hamas hebben aangekondigd te blijven vechten tot Israël alle bezette gebieden heeft ontruimd.