En verder

Vogelfestival

In natuurgebied de Oostvaardersplassen wordt 27 en 28 augustus het tweede Vogelfestival gehouden met stands, excursies, kunst en evenementen. Moerasvogels staan centraal op dit festival en daarom wordt ook de Moerasnatuurkaart gepresenteerd; een voorstel om tot meer aaneengesloten moerasgebieden in Nederland te komen. De nieuwe moerasvogelfilm Help de hoempers gaat in première, de nieuwste snufjes op het gebied van optiek, zoals het fotograferen met een telescoop zijn te koop en er zijn workshops over verrekijkers en gps-gebruik in het veld. Verder stands met o.m vogelboeken, nestkasten, outdoorproducten, kunst, vogel- en natuurreizen. Bezoekers kunnen mee met een vogelexcursie, vogelexperts houden lezingen en voor kinderen is ook een programma.

Vogelfestival 27 en 28 aug 10-17u in de Oostvaardersplassen, bij bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer, Kitsweg 1 (bij Knardijk) Lelystad. Toegang vanaf 16 jaar €7,50; kinderen gratis; leden korting. Inl www.vogelfestival.nl

Living Statues

Veel pleinen en straten in de binnenstad van Arnhem zijn tijdens het Rijnfestijn op zaterdag 27 en zondag 28 augustus omgetoverd tot themapleinen voor Living Statues. Op het Kerkplein wordt een Hollands feest gegeven, op de Rijnkade zijn de beste en mooiste Levende Beelden van de Barcelonese Ramblas te zien, de Korenmarkt heet dit weekend Picadilly Circus en het Jansplein is Frans met Franse chansons en -statues uit Montmartre. Het Gelders Orkest geeft zondag 28 augustus vanaf 12u een gratis concert in de Stadhuishal. De Markt in Arnhem wordt zaterdag omgetoverd tot Kids Square en de zondag is gereserveerd voor het officiële Open NK Living Statues.

Za 28 en zo 29 aug Living Statues in Arnhem. Inl www.livingstatues.nl

Roots on the Road Festival

Zes kleinschalige concerten in middeleeuwse kerkjes, de kapschuur van een boerderij of aan de Drentse Aa zijn zaterdag 27 augustus te beluisteren in Anloo, Gasteren, Schipborg, Zuidlaren en Oudemolen. Langs verschillende routes kunnen bezoekers zelf bepalen naar welke concerten ze willen; de plaatsen zijn op fietsafstand van elkaar gelegen. Er is bluesmuziek en in Schipborg tonen muzikanten in het rootsgenre hun talent.

Roots on the Road festival in Anloo, Gasteren, Schipborg, Zuidlaren en Oudemolen op za 27 aug tussen 13u30-19u. Toegang €12,50 p.p via de VVV in Assen, Rolde, Gieten en Zuidlaren. Inl www.rootsontheroad.nl

Veiling

Een collectie werken van schilder/tekenaar Salomon Garf (1879-1943) en andere negentiende en twintigste schilderijen van o.a. Georg Heering, Metten Koornstra, Anton Rooskens en Suze Robertson worden volgende week bij Glerum geveild.

Veiling schilderkunst; kijkdagen do 1 za 3 sept 10-17u en zo 4 sept 10-12u, veiling 4 sept 15u bij Glerum, Lekstraat 63, Amsterdam. Inl 020-3012950 en www.glerum.nl