Dans op de Uitmarkt

Op de opening van de Uitmarkt op vrijdagavond danst het Nederlands Dans Theater II op het Brandpodium de openingsscène van Indigo Rose van Jirí Kylián (1998), een dynamisch groepsstuk voor drie jongens op elektronische muziek van Robert Ashley.

Zaterdag 27 augustus danst Het Nationale Ballet om 15 uur op het Brandpodium een pas de deux uit het klassieke Don Quichote van Marius Petipa uit 1869, en drie fragmenten uit Who Cares? van George Balanchine (1970), een swingend eerbetoon aan componist George Gershwin. 's Avonds om 20 uur voert de groep in Paradiso twee pas de deux uit: de Witte Zwaan-pas de deux uit Het Zwanenmeer van Rudi van Dantzig en een pas de deux uit het avondvullende ballet Kurt Weill van choreograaf Krzysztof Pastor uit 2001.

Het podium van Paradiso biedt voorts de hele zaterdag ruimte aan moderne dans: Randall Scott (13u), Dance Works Rotterdam (14u), Korzo Producties (15u), Introdans (16u), Scapino Ballet Rotterdam (17u) en Leine & Roebana (21 en 22u) geven er voorproefjes van hun producties van het komend seizoen.