Brussel propageert in Wit-Rusland democratie

De Europese Commissie probeert via een radiostation de bescherming van de mensenrechten en democratie te bevorderen in Wit-Rusland, de laatste dictatuur in Europa. Brussel laat de Wit-Russen vanaf 1 november dagelijks een kwartier lang onafhankelijk nieuws horen. De Europese Commissie sponsort hiervoor de radiozender Deutsche Welle, de Duitse wereldomroep. ,,We zijn extreem bezorgd over het gebrek aan vrijheid van meningsuiting in Wit-Rusland. De media in Wit-Rusland ondervinden steeds meer beperkingen'', zei Europees commissaris Benita Ferrero-Waldner (buitenlandse betrekkingen) gisteren. ,,Dit initiatief geeft de Wit-Russische bevolking onafhankelijke internationale radio. Het verhoogt hun besef van de verslechterende democratie, rechtstaat en mensenrechten in hun land.''