Beyond the Rocks e.a.

Het Filmmuseum organiseert openluchtvoorstellingen op het Museumplein. Vrijdag om 22u wordt Beyond the Rocks met Rudolph Valentino en Gloria Swanson vertoond, een verloren gewaande stomme waarvan het filmmuseum in een erfenis een kopie vond. De gerestaureerde film kreeg een nieuwe geluidsband van Henny Vrienten. Op zaterdag draait om 21u45 They Shoot Horses Don't They? van Sydney Pollack uit 1969, een film over de danswedstrijden die tijdens de depressie van de jaren '30 in Amerika werden gehouden. De hoofdrol wordt gespeeld door Jane Fonda, aan wie het filmmuseum in oktober een programma wijdt. In het Filmmuseum aan het Vondelpark zijn in het kader van Uitmarkt Junior kindervoorstellingen te zien, zoals de serie Alice in Cartoonland, korte stomme films van Walt Disney met live pianobegeleiding. In de Melkweg is op zaterdag een programma met muziekvideo's.