Jurist in de bouwwereld

Terwijl doorgaans vooral ingenieurs de dienst uitmaken in de top van de Nederlandse bouwwereld, heeft BAM, de grootste bouwer van Nederland, de jurist Ton Vaags (44) benoemd tot directeur van het onderdeel BAM Vastgoed. ,,Als jurist ben ik goed in staat risico's in te schatten en die te analyseren'', zegt Vaags. Risicomanagement noemt hij een van de belangrijkste aspecten bij het realiseren van grote vastgoedprojecten zoals woontorens, kantoren en winkelcentra. ,,Daarnaast ben ik goed thuis in de financiën'', aldus Vaags, die tot nu toe directeur was van BAM Woningbouw en daarvoor het in 1998 door BAM overgenomen Amersfoortse bouwbedrijf Heilijgers leidde. Voor hij in de bouw verzeild raakte, werkte Vaags onder meer bij een ingenieursbureau en een vastgoedinvesteerder. ,,Ik heb daardoor veel ervaring met projectmatig werken, wat ik ook nu weer veel ga doen.'' Door de benoeming van Vaags is er binnen BAM een banencarrousel op gang gekomen: de huidige directeur Utiliteitsbouw Rob van Wingerden (44) is Vaags opgevolgd als directeur Woningbouw. Regiodirecteur grote projecten bij BAM Utiliteitsbouw Jan Kempens (43) volgt Van Wingerden op.

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot