Glenn Corneille (35) verongelukt

De Venlose pop- en jazzpianist Glenn Corneille (35) is gisteravond door een auto-ongeluk om het leven gekomen. Hij werd dood gevonden in een zwaar beschadigde auto bij Laren (NH). Corneille was naast een veelzijdige pianist met een eigenzinnige dynamiek ook arrangeur, componist en producer voor onder meer artiesten als Do, Boris, René Froger en Ben Cramers jazzproject. Hij was bekend als mede-presentator van het muziekprogramma De Notenclub op de TROS. Op jazzgebied boekte hij succes met het Corneille/Roelofs Trio. In 2000 won Corneille de prijs voor het beste nieuwe talent in de Dutch Jazz Competition. Afgelopen juli speelde hij nog op het North Sea Jazz Festival. Daar bracht hij met anderen een eigentijdse bewerking van het legendarische Claus Ogerman-werk Symbiosis.