Genoeg van in de file staan

Rob Brakenhoff (36) had nog nooit van Montapack gehoord. ,,Ik ben eerst maar eens een dagje mee gaan draaien, om het bedrijf te leren kennen'', zegt Brakenhoff. Sinds kort is hij de nieuwe directeur van de sociale werkplaats in Diemen, waar 1.200 gehandicapten montage- en verpakkingswerk doen. ,,Het heeft mij die dag vooral geraakt dat iedereen hier zo ontzettend gemotiveerd is. De mensen doen monotoon werk, maar ze zijn daar heel enthousiast over.'' Bij zijn vorige werkgever, Océ Business Services, het onderdeel van printerfabrikant Océ dat print- en kopieerwerk van bedrijven overneemt, kostte dat veel meer moeite. ,,Wij namen daar afdelingen van bedrijven over, waardoor de mensen die daar werkten het gevoel hadden dat ze er niet meer bij hoorden. Het kostte vaak veel energie om dat gevoel weg te nemen.'' De Amsterdammer Brakenhoff, die eerder bij Multicopy en de facilitaire dienst van KLM werkte, zocht ook een baan dichter bij huis. ,,In mijn vorige functie reed ik het hele land door en regelde ik de meeste zaken vanuit de file. Daar had ik wel een beetje genoeg van.''

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot