Geldadviseur na schoten gewond

De gisteren bij een schietpartij gewond geraakte Limburgse vermogensbeheerder Wilfred Aalders had sinds mei 2005 geen vergunning meer. De financiële toezichthouder AFM heeft de vergunning van Aalders en zijn bedrijf TPC International ingetrokken omdat zijn betrouwbaarheid ter discussie stond. Aalders zou op grote schaal geld bij klanten hebben opgehaald en dat hebben belegd in bedrijven waarbij hij zelf bestuurder, toezichthouder of aandeelhouder was.

Dat blijkt uit stukken in een civiele procedure die een van de gedupeerde beleggers tegen Aalders heeft aangespannen. AFM bevestigt dat TPC ,,op dit moment'' geen vergunning heeft. De Vereniging van Vermogensbeheerders waarvan Aalders tot mei vorig jaar bestuurslid was, meldt dat hij geen lid meer is, ,,omdat hij geen vermogensbeheerder meer is''.

Aalders werd gisterochtend op zijn kantoor in het Limburgse Steyl beschoten, volgens de Telegraaf door een ,,desperate cliënt'', die enkele miljoenen euro's bij hem zou hebben ondergebracht. Aalders (42) raakte bij de schietpartij gewond aan zijn hand. Hij werd na behandeling in het academisch ziekenhuis van Maastricht, waarbij vijf kogels werden verwijderd, gistermiddag ontslagen. Hij was vanochtend onbereikbaar voor commentaar.

Een 55-jarige man uit Helmond en zijn 52-jarige vrouw zijn door de politie als verdachten aangehouden. Het echtpaar had gisterochtend een afspraak met Aalders. Tijdens het gesprek werd Aalders beschoten. Hij kon zelf per telefoon de politie alarmeren. Het echtpaar vluchtte per auto en meldde zich later op de middag bij het politiebureau in Helmond. De politie onderzoekt de zaak met twaalf personen.

Volgens de Amsterdamse advocaat H.J. Bos speelden eerder dit jaar ,,meerdere zaken'' van ontevreden beleggers tegen Aalders. Die zijn allemaal geschikt. Op dit moment voert Bos nog twee procedures tegen Aalders namens een cliënt die ,,een paar miljoen euro'' terugvordert. Over twee weken dient hierover een kort geding.