Frat Pack

De groep komieken die de laatste tien jaar regelmatig gezamenlijk opduikt in een aantal films is eindelijk gedoopt: ze worden de `Frat Pack' genoemd, een verwijzing naar de mannelijke studentenhumor van de Amerikaanse fraternities (studentenverenigingen) en naar hun voorgangers uit de jaren tachtig, de `Brat Pack' (die op hun beurt weer waren vernoemd naar Sinatra en co's `Rat Pack'). De Frat Pack bestaan uit Ben Stiller, de gebroeders Owen en Luke Wilson, Vince Vaughn en Will Ferrell.

Vaughn en Owen Wilson spelen in Wedding Crashers echtscheidingsadvocaten die huwelijksfeestjes `crashen' om daar vrouwen op te pikken. Daar hebben ze regels en trucs voor. Jeremy (Vaughn) doet zich bijvoorbeeld voor als soldaat met een oorlogstrauma. Het eerste half uur van de film is door het cynisme en de politiek incorrecte acties van de helden nog wel te genieten, maar vervolgens moeten de twee een lesje leren: echte liefde bestaat heus/op ieder potje past een dekseltje.

Wedding Crashers. Regie: David Dobkin. In: 72 bioscopen.