Belang Heineken in Kingway op lange baan

Bierbrouwerij Heineken slaagt er vooralsnog niet in om zijn belang in het Chinese Kingway Brewery te vergroten. Heineken en GDH Limited, dat een controlerend belang in Kingway heeft, maakten vandaag via de beurs van Hongkong bekend dat gesprekken daarover zijn gestaakt. Op de vraag waarom de besprekingen zijn gestopt, wilde Heineken geen commentaar geven. Het vastlopen van de onderhandelingen is een tegenvaller voor Heineken. De Nederlandse bierbrouwer heeft sinds begin 2004 met zijn Aziatische partner Fraser & Neave een belang van ruim 21 procent in Kingway Brewery, het vroegere Guangdong Brewery. Heineken en Fraser & Neave, verenigd in de gezamenlijke onderneming Heineken Asia Pacific Breweries China Pte Ltd (Heineken-APB), legden begin vorig jaar samen 57 miljoen euro op tafel voor het belang in Kingway.