Weblog `Duitsland kiest'

Duitsland kiest op 18 september een nieuwe Bondsdag. Correspondent Michel Kerres houdt tijdens de verkiezingscampagne een weblog bij, een `internetdagboek' met korte, persoonlijke observaties.

In zijn bijdrage van vandaag schrijft Michel Kerres over het tumult dat is ontstaan over Angie, de song van de Rolling Stones, die de christen-democraten gebruiken bij de campagnebijeenkomsten van kanselierskandidaat Angela Merkel, en waarvoor geen toestemming is gevraagd aan de band:

,,Op elk marktplein waar Angela Merkel een toespraak houdt, dreunt vroeg of laat Angie van de Rolling Stones. De combinatie is grappig, maar wrikt wel. Brave Angela versus Mick, de getemde schrik van de burgerij. [...] O Angie, zingt Jagger, wanneer zullen de wolken verdwijnen? Dat past goed bij een vrouw die de economische depressie wil verdrijven. Maar, vroeg Spiegel Online zich af, hoe zit het met de volgende frase: ,,All the dreams we held so close seemed to all go up in smoke. You can't say we're satisfied? [...]''

www.nrc.nl/weblog